Deel van de Mastersploeg van afgelopen weekend!
Deel van de Mastersploeg van afgelopen weekend! De Duinkikkers

Roskam en Steggerda Nederlands Master kampioen

5 mei 2019 om 23:36 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen weekend werden in zwembad Amerena in Amersfoort de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen gezwommen. Gastheer ZPC Amersfoort zorgde voor een uitstekende en vlekkeloze organisatie van het vierdaagse nationale toernooi, waar al op de donderdag de eerste nummers gezwommen werden. 

Op vrijdag kwamen echter pas de eerste Duinkikkers aan de start. Voor Inge Roskam was het direct raak. Zij prolongeerde haar titel op de 50 meter schoolslag, zonder dat ze haar persoonlijke besttijd benaderde. Annet Verhoeven - Steggerda mocht op de 100 en 200 meter schoolslag zegevieren. Voor Verhoeven - Steggerda lagen daarnaast ook nog vier zilveren medailles klaar. Ze behaalde deze met name op de sprintnummers.

ONMK-debutant Renzo Strang zorgde voor de meest onverwachte medaille. Na een sublieme 100 meter schoolslag mocht hij een zilveren medaille in ontvangst nemen. Richard Hill pakte op zijn beurt brons, door de zware 400 wisselslag op uitstekende wijze te voltooien. Een dag eerder moest hij wegens ziekte nog enkele afstanden laten schieten. Het kan dus verkeren, want Hill had ook een aandeel in twee van de drie estafettemedailles die werden behaald.

Masterscoach Marcel Brittijn kan terug kijken op een succesvol toernooi voor zijn ploeg, waarbij hij na lang blessureleed zelf ook weer in actie kwam. De Soester equipe nam uiteindelijk drie keer goud, zes keer zilver en drie keer brons mee naar huis.

advertentie
advertentie