V.ln.r.: Rob Rozeboom, André Hooft en Jeroen Rozeboom presteerden uitstekend tijdens de NK Wintertriathlon
V.ln.r.: Rob Rozeboom, André Hooft en Jeroen Rozeboom presteerden uitstekend tijdens de NK Wintertriathlon Arjan Snijders

Soesters doen het goed op NK Wintertriathlon

25 maart 2019 om 09:17 Sport/sport Deel je nieuws

ENSCHEDE- Zaterdag 23 maart vond op en rond de ijsbaan in Enschede het NK Wintertriathlon plaats met, zover bekend, vier Soester inwoners aan de start. Rob en Jeroen Rozeboom, Arjan Snijders en André Hooft maken al jaren deel uit van een grotere groep schaatsliefhebbers en zijn vaste bezoekers van IJsbaan Utrecht, de Oostenrijkse Weissensee en vele uiteenlopende duursport evenementen.

In het ochtendprogramma van het NK Wintertriathlon stond de sprint afstand op het programma. Omdat hierbij de categorie H70+ niet onderkend werd, is er alleen sprake van een officieuze nationale titel voor de nestor Rob Rozeboom (5 km lopen, 50 km fietsen en 20 km).

De officiële NK Wintertriathlontitel over de kwart afstand werd in de middag in de wacht gesleept door Jeroen Lutte uit Zuid-Scharwoude. Maar toen het Wilhelmus voor hem gespeeld werd, keken ook de tevreden deelnemers uit Soest toe. Arjan Snijders maakte zijn debuut op de 10 km lopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen. Comfortabel binnen de tijdslimiet finishte hij in 3u55m19s. Jeroen Rozeboom scoorde met zijn 3u16m43s een 47e plaats op de Nationale ranglijst. De hoogste Soester klassering kwam op naam van Andre Hooft die met 3u2m15s op de 23e plaats eindigde op dit NK. Twee Soesters dus in de Nationale top 50 Wintertriathlon.  

advertentie
advertentie