finish Soester Wandelchallenge
finish Soester Wandelchallenge Joan Heidinga

Feestelijke afsluiting Elzis Soester Wandelchallenge 2021

3 oktober 2021 om 23:37 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 1 oktober hebben ca. 50 deelnemers aan de eerste Soester Wandelchallenge 2021 hun wandeluitdaging op feestelijke wijze afgesloten. 20 weken lang trokken zij elke woensdagavond hun wandelschoenen aan voor een wandeling door de Soester bossen en duinen vanaf de gastvrije start- en finishlocatie Mixed Hockey Club Soest.

De Wandelchallenge werd georganiseerd vanuit Stichting Elzis (Eerste Lijn Zorg in Soest) en is voortgekomen uit een landelijk initiatief voor preventieve gezondheidszorg van de Bas van de Goor Foundation, de Nationale Diabetes Challenge. Deze challenge is niet alleen voor diabetici maar voor iedereen die meer gezonde beweging nodig heeft maar daar individueel niet goed aan toe komt . De 50 deelnemers liepen onder begeleiding van professionals uit de Soester zorg, de beweegmakelaars en andere sporttrainers wekelijks in 4 verschillende niveau-groepen, variërend van 3 tot ruim 10 kilometer. Naast het fysieke werd ook het sociale aspect als heel belangrijk ervaren.

Landgoed de Paltz en de wandelroute langs het Munitiepark van de vliegbasis waren zaterdag het decor van 4 kleurrijke groepen met allemaal een geel-grijze Elzis rugzak.. Na ontvangst met koffie thee en min of meer gezonde versnaperingen hebben ze een leuke wandeling gemaakt, waarbij onderweg van alles te zien was. De monnik in de kluizenaarsgrot op de Paltz had ook nog een kleine verassing in petto. Na de finish werden de deelnemers door bestuursleden van Elzis opgewacht met een mooi verpakte zonnebloem en stond er een lekkere lunch klaar. De lunch werd opgevrolijkt door de klanken van accordeonist Peter, waarbij de keelspieren ook nog even geoefend werd met gezellige samenzang en de beentjes nog even van de vloer gingen.

Veel deelnemers hebben aangegeven ook volgend jaar weer graag georganiseerd te willen lopen dus Elzis overweegt zeker een herhaling van dit gezonde en gezellige sportevenement!

advertentie
advertentie