Jef Neijs, penningmeester Concertkoor Baarn
Jef Neijs, penningmeester Concertkoor Baarn Lillian Mulder

Concertkoor Baarn bereidt een ‘Coronaproof’ concert voor

25 september 2021 om 23:31 Lokaal Deel je nieuws

Na 25 september mag er weer gezongen worden zonder de 1,5 meter afstand te handhaven. Vele koren in het land zijn er erg blij mee. Sommige, zoals Concertkoor Baarn, zijn toch terughoudend en vinden dat het voorlopig verstandig is om de 1,5 meter afstand toch te behouden, maar indien het mogelijk en verantwoord is, worden meer toehoorders toegelaten.

“Wij kiezen ervoor om elkaar ruimte te geven,” aldus de penningmeester van Concertkoor Baarn, Jef Neijs. “De voorbereidingen voor ons Najaarsconcert op 13 november in De Open Hof zijn ook gebaseerd op dit scenario. We kijken nu naar de opstelling van ca 48 koorleden en 16 musici van het orkest. Wat het aantal concertbezoekers betreft, schatten wij dat wij ca. 100 bezoekers op 1,5 meter afstand een plaats kunnen bieden in deze zaal. Vandaar dat wij zaterdag 13 november zowel ‘s middags om 16.30 uur als ‘s avonds om 19.30 uur een concert willen geven. Verder houden wij de ontwikkelingen rondom Corona goed in de gaten.”

Neijs: “De bezoekers zullen verzocht worden om naast een toegangskaart ook een bewijs van vaccinatie, een negatieve test of een corona-herstelbewijs te laten zien, voor zover deze verplichting op 13 november nog geldt.”

Zoals bij andere concerten gaat de kaartverkoop via de website: www.concertkoorbaarn.nl.

Kaarten zullen ook verkrijgbaar zijn aan de deur van de kerk (alleen pinnen), vóór het concert.

Dirigent Anthony Scheffer probeert een passende kooropstelling uit in de kerkzaal
advertentie
advertentie