Kunst Natuur Welzijn is aanwezig op de open dag van Idea
Kunst Natuur Welzijn is aanwezig op de open dag van Idea CRP Webdesign

Workshops ‘Samen kunst kijken’ op open dag Idea

1 september 2021 om 17:26 Sport Deel je nieuws

Het nieuwe initiatief Kunst Natuur Welzijn (KNW) organiseert culturele activiteiten, waaronder ‘Samen kunst kijken’. Op de open dag bij Idea, zaterdag 4 september, kan hiermee worden kennisgemaakt in twee sessies van een half uur. Floor de Graaf, mede-initiatiefnemer van KNW, leidt de sessies volgens de methode Visual Thinking Strategies (VTS).

Met deze methode, die steeds meer aan populariteit wint, onderzoekt en bespreekt een groep mensen samen een kunstwerk aan de hand van vragen. We bekijken op deze wijze enkele kunstwerken van de Kunstuitleen. Kennis hebben van kunst(technieken) is niet nodig; de beleving van de deelnemers staat centraal. De sessies zijn van 11.30 tot 12.00 en van 12.30 tot 13.00 uur. Deelname is uiteraard gratis.

Kunst Natuur Welzijn biedt activiteiten voor iedereen die positieve impulsen, afleiding en nieuwe contacten kan gebruiken. Bijvoorbeeld creatief met materialen uit de natuur, creatief atelier (met verhalen vertellen, fotografie en dans) en schilderen/tekenen. De meeste activiteiten vinden plaats bij Idea. Zie www.kunstnatuurwelzijn.nl.

KNW is mogelijk gemaakt door de gemeente Soest, het VSB Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

advertentie
advertentie