Schoolspulpassen om het schooljaar goed te beginnen
Schoolspulpassen om het schooljaar goed te beginnen Stichting Leergeld

200 Schoolspulpassen voor kinderen in Soest, Soesterberg en Baarn

20 juli 2021 om 09:47 Lokaal Deel je nieuws

SOEST/BAARN- Stichting Leergeld Soest-Baarn reikt, in samenwerking met het Armoedefonds, tweehonderd Schoolspulpassen uit naar evenzoveel kinderen tussen 12 en 18 jaar uit Soest, Soesterberg en Baarn. Het is de start van een actie die de stichting jaarlijks wil herhalen.

Leergeld Soest-Baarn wil op een duurzame manier investeren in de participatie en ontwikkeling van kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen. De missie is het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Door deze kinderen niet buiten te sluiten, wordt bovendien voorkomen dat de maatschappij er later duur ‘leergeld’ voor gaat betalen. Het motto van Leergeld is: Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.

Bovenstaand motto sluit prima aan bij de Schoolspulpas-actie. De zomervakantie is vaak het moment om schoolspullen te kopen voor het nieuwe schooljaar. Maar voor veel gezinnen in Nederland zijn de kosten die dit met zich meebrengt moeilijk op te brengen. Met de schoolspullenactie worden kinderen geholpen die opgroeien in armoede en (voor het eerst) naar de middelbare school gaan.

Deze week gaat Stichting Leergeld aan tweehonderd kinderen uit Soest, Soesterberg en Baarn Schoolspulpassen uitreiken. De pas heeft een waarde van vijftig euro. De schoolspullenpas is tot 30 september bij landelijke winkelketens waaronder bijvoorbeeld de HEMA en de Bruna te gebruiken.
Het is voor het eerst dat Stichting Leergeld de Schoolspullenpas verstrekt. Een woordvoerder laat weten: ,,We willen dit jaarlijks doen, zolang het Armoedefonds deze passen uitgeeft. De passen worden gefinancierd door particuliere en zakelijke donaties aan het Armoedefonds.”

advertentie
advertentie