Marlies Schoenmakers
Marlies Schoenmakers Marlies Schoenmakers

Op 21 juni a.s. is het Wereld Yogadag

14 juni 2021 om 15:53 Sport Deel je nieuws

Wereld Yogadag is in het leven geroepen om de helende werking van deze mediterende sport te eren. Yoga zorgt voor ontspanning en rust en zou uiteindelijk voor wereldvrede moeten zorgen. Een nobel streven, waar u uiteraard ook zelf aan mee kunt doen. Het idee van deze Dag is om in de hele wereld yogalessen te geven (van 11.00 tot 13.00 lokale tijd) zodat er 24 uur lang over heel de wereld yoga wordt gegeven.

Irene, Marlies en Anita, drie ondernemende vrouwen, iedere met haar eigen verhaal als het gaat om (borst)kanker pakken deze dag aan om aandacht te vragen voor de periode na borstkanker. Omdat de nasleep ervan vaak nog jaren kan duren, door psychische of lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid of borstoedeem.

Na een intensieve periode van behandelingen en in de overleefstand te hebben gestaan, volgt er vaak een enorme psychische klap om je “nieuwe ik” te zien verweven in je leven van nu. En dat leven ís anders geworden. Ook al ziet jouw omgeving dat vaak niet. Doordat ik zelf borstkanker heb gehad kan ik vrouwen helpen tijd en aandacht te geven aan zichzelf, aan het mentale stuk wat komt kijken na kanker, aldus Irene Corzilius (Corzilius coaching)

Marlies Schoenmakers (Healing Heart): “Luisteren naar jezelf is een goede manier om voor jezelf te zorgen. Gewoon even een uur niets moeten.  Specifiek aan vrouwen met een borstkanker ervaring geef ik deze lessen online. Het fijne is dat je vanuit je eigen vertrouwde omgeving aan deze speciale lessen mee kunt doen. Je kunt in je aller lelijkste joggingbroek meedoen, zonder make up en je hoeft er niet voor op pad. Heerlijk toch? Als je toch al moe bent en je hoofd misschien nog in chaos is. Iedereen ervaart yin yoga op een andere manier, ik ben bij je om je te begeleiden op dit yogapad, jij maakt de reis.”

Mijn vriendinnen hebben in de behandelperiode naast me gestaan en voor mij gezorgd. Nu wil ik zelf bijdragen. Met Stichting Bratelle ontwikkelen wij een speciale beha voor vrouwen met borstoedeem na borstkanker. Met ons vriendinnenprogramma, waarbij  je via onze website cadeautjes kan kopen waarvan een deel van de opbrengst naar onze Stichting gaat, laat jij je vriendin weten dat je haar steunt en geef je haar een blijvende dierbare herinnering. En help jij ongemerkt mee aan de ontwikkeling van de speciale oedeembeha. In de Bratelle online winkel zijn ook ronde yogamatten en meditatie oogkussentjes te vinden, aldus Anita Schimmel.

advertentie
advertentie