Miquel van Ginkel (links) en Zakaria Lamhamdi voetballen komend seizoen voor SO Soest. TC-voorzitter Peter van Loon kijkt goedkeurend toe
Miquel van Ginkel (links) en Zakaria Lamhamdi voetballen komend seizoen voor SO Soest. TC-voorzitter Peter van Loon kijkt goedkeurend toe Peter Beijer

Miquel van Ginkel en Zakaria Lamhamdi versterken selectie SO Soest

20 april 2021 om 23:08 Sport Deel je nieuws

SOEST - Alsof hij nooit is weggeweest. Miquel van Ginkel speelt in het huidige seizoen voor Hercules O21, maar kiest ervoor om volgend seizoen weer het vertrouwde blauw van SO Soest over zijn schouders te trekken. Hij trainde, nadat de administratieve verplichtingen waren geregeld, al met de selectie van zijn 'nieuwe' club mee. 
De jonge Soester (21) is blij om weer terug te zijn. Hij startte als klein jochie bij VVZ, maar een jaar later sloot hij aan bij de F-pupillen bij SO Soest. Miquel heeft bij SO Soest alle selectie-elftallen doorlopen en is het komende seizoen weer te bewonderen bij de club die hij in 2020 verruilde voor Hercules.  

,,Ik had het prima naar mijn zin bij Hercules. Ik speelde daar in de O21, maar voor dat team kom ik, gezien mijn leeftijd niet meer in aanmerking. Dan ga ik liever voor mijn kans bij SO Soest. Het is goed om terug te zijn. Het komend seizoen? We moeten die stap naar de eerste klasse maar eens maken. Ik baal er nog van dat mijn laatste seizoen bij SO Soest (onder René van der Kooij) afgebroken werd. Ik ben ervan overtuigd dat we toen al hadden kunnen promoveren." 

De tweede nieuwkomer is de 26-jarige centrale verdediger Zakaria Lamhamdi. ,,Ik heb met FC Weesp een aantal keer tegen SO Soest gespeeld", vertelt Zakaria. ,,Ik werd enthousiast na gesprekken met de TC en trainer Frank Bruijnis. SO Soest lijkt wel wat op FC Weesp, veel bedrijvigheid, veel leden die wat willen doen. Mijn eerste indruk is dat SO Soest net iets beter georganiseerd is dan Weesp. Mijn ambitie ligt hoger dan de tweede klasse. Maar dat betekent niet dat ik van club naar club hop. Ik wil samen met de club die stap maken. Ik bouw liever op dan dat ik bij een hoger spelende club inspring."

De twee aanwinsten konden dinsdagavond direct 'aan de bak' en trainden met de selectie, onder leiding van Frank Bruijnis en Arjan Hoeffnagel, mee.

SO Soest wist zich eerder al te versterken met Thijmen Volmer (VVZ'49), keeper Hein Janmaat (Hoogland), Rochdi Hathot en Philip van Grinsven (beide van Hercules) en Darnell Spann (PVCV). 

advertentie
advertentie