De onderlinge wedstrijd werd conform de coronaregels gezwommen!
De onderlinge wedstrijd werd conform de coronaregels gezwommen! De Duinkikkers

Jeugdzwemmers De Duinkikkers weer actief na zwembadsluiting van twee weken!

30 november 2020 om 11:57 Sport Deel je nieuws

Slechts tien dagen na de heropening van de zwembaden organiseerde De Duinkikkers weer een onderlinge wedstrijd voor haar wedstrijdzwemmers onder de 18 jaar. Liefst 30 zwemmers, ervaren en zelfs bijna helemaal onervaren (voor Doris van den Broek was het bijvoorbeeld pas haar tweede wedstrijd ooit), besloten mee te doen en waren middels een livestream weer in ieders huiskamer live te volgen.

De wedstrijd, waarvoor ditmaal naar de zondagmiddag werd uitgeweken, kende logischerwijs wisselende resultaten. Het is namelijk altijd lastig om zo snel na een 'trainingsstop' gelijk weer hard te zwemmen. Desondanks konden er toch 49 persoonlijke records en 5 clubrecords worden bijgeschreven.

Drie van de gezwommen clubrecords kwamen op naam van Lucas Bemer (13 jaar) die het gehele seizoen al in uitstekende vorm is. Vandaag onderstreepte hij dat door 59.04 op de klokken te zetten op de 100 vrij. Een uitstekend resultaat, waarmee hij ook nog het clubrecord van Jurgen van Nimwegen overnam. Ook op de 200 school (Michael Maassen en Remko Hooft) en de 100 rug (Sam Janmaat) snoepte Bemer records af.

De 11-jarige Koen van Leeuwenkamp koos voor een flinke uitdaging; de 200 meter vlinderslag. Na een technisch mooie race mocht ook hij een clubrecord op zijn palmares bijschrijven. Het vijfde record kwam op conto van de 10-jarige Senna Boogmans, die op de 200 meter vrije slag harder zwom dan de oude beste clubtijd van Angela Whitney.

advertentie
advertentie