poster Avondmuziek
poster Avondmuziek onbekend

Avondmuziek in de Oude Kerk "Stille Kerst"

22 november 2020 om 16:44 Overig Deel je nieuws

Zondag 13 december 2020

Aanvang 16.00 uur en 18.00 uur

Stille Kerst

De ‘Avondmuzieken’ in de Oude Kerk van Soest zijn vieringen van een klein uur waarin klassieke muziek en poëzie centraal staan, op het snijvlak van cultuur en spiritualiteit.

Op zondag 13 december komen we al in de stemming van Kerst, dat dit jaar heel anders zal zijn dan anders. Stiller waarschijnlijk, omdat we nog niet met velen kunnen samenkomen en ook niet van harte mogen zingen. Gelukkig mogen vier zangers dat wel. In deze Avondmuziek vormen Martha Bosch, Annette Vermeulen, Wiecher Mandemaker en Johan Vermeer een kwartet, dat samen met cantor-organist Gonny van der Maten een prachtig programma op weg naar Kerst uitvoert. Janneke Bron zorgt voor voordracht van poëzie van onder andere Ida Gerhardt.

Liederen, teksten en orgelmuziek voeren ons van advent naar Kerst. Adventsverlangen klinkt in het prachtige O Heiland, reiß die Himmel auf van Brahms en dan ontluikt daar het nieuwe in Es ist ein Ros entsprungen van Praetorius. We worden de kerstnacht in geleid door een Frans noël van Lebègue, gespeeld op het orgel. Stemmige kerstliederen waarin naast het zoete van de kerstnacht ook het rauwe leven doorklinkt, in samenhang met poëzie en orgelmuziek, voeren ons verder mee naar een vrolijk Ding Dong, merrily on High, in heaven the bells are ringing tot besluit. Daarmee gaan we op weg naar Kerstmis.

We zijn verheugd u te kunnen melden dat de beide uitvoeringen van de Avondmuziek kunnen worden bijgewoond door 30 personen. U dient zich hiervoor aan te melden via een mail naar avondmuziek-pgs@famsolleveld.nl, met vermelding van het tijdstip waarop u wilt komen. U ontvangt een bevestigingsmail, zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Bovendien is de Avondmuziek te beluisteren via livestream:

https://kerkdienstgemist.nl/stations/687-De-Oude-Kerk-Soest

Gewoonlijk wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd, omdat aan de Avondmuzieken kosten verbonden zijn. In deze moeilijk tijd is een vrijwillige bijdrage extra welkom. Donaties kunnen worden overgemaakt op NL69 RABO 0379993694 t.n.v. wijkkas Oude Kerk, onder vermelding van Avondmuziek

De Avondmuziek biedt een aansprekend en zinrijk moment vanuit een bijzondere plaats.

Protestantse Gemeente Soest, Oecumenische vierplek ‘De Oude Kerk’, Torenstraat 1 Soest. Aanvang: 16.00 uur. https://kerkdienstgemist.nl/stations/687-De-Oude-Kerk-Soest

Meer info: www.geloveninsoest.nl

advertentie
advertentie