Rob Elders in actie. Dit jaar fietst de Soester op 'eigen titel' voor SO Soest en Kika
Rob Elders in actie. Dit jaar fietst de Soester op 'eigen titel' voor SO Soest en Kika Kika

Rob Elders fietst voor SO Soest en Kika

21 oktober 2020 om 23:26 Sport Deel je nieuws

SOEST- Soester Rob Elders fietst sinds 2012 voor het goede doel. De afgelopen jaren doet hij dat voor GiroDiKika. De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid. Ook financieel. Rob Elders wil graag zijn beste beentje voortzetten en gaat zich in het zweet fietsen voor twee goede doelen. HIj wil zowel Kika als zijn favoriete club SO Soest ondersteunen.

Afgelaste wedstrijden, dichte kantine en onzekerheid. De vraag is hoelang de sportieve stilte aanhoudt. Voor Rob Elders is er geen GiroDiKika in 2020 en ook de wedstrijden van JO19-4 van SO Soest, waar Elders leider van is, staan voorlopig niet op de kalender.    

Elders komt op een alternatieve manier in actie. Hij vertelt: ,,Een dichte kantine, dus geen inkomsten voor SO Soest. Geen kerstshow bij Vaarderhoogt, waar ik jaarlijks een aardig bedrag bij elkaar fiets voor Kika en ineens tijd over omdat de wedstrijden er ook uitliggen.

Om voor zowel SO Soest als Kika toch geld in te zamelen heb ik aan SO Soest-voorzitter Ries de Jong het volgende voorgesteld. Ik ga begin november een rondje van ca 250 kilometer fietsen voor SO Soest en Kika. Liefhebbers kunnen deze tocht sponsoren."

Rob Elders streeft naar een mooi eindbedrag. ,,Ik hoop minimaal tien euro per kilometer bij elkaar te fietsen. De opbrengst wordt verdeeld tussen SO Soest en Kika. Beide organisaties krijgen de helft."

Meer informatie is te lezen op de website van SO Soest. 

advertentie
advertentie