Mark Immerzeel serveert in de laatste wedstrijd van TTV Overhees in zaal Orlando
Mark Immerzeel serveert in de laatste wedstrijd van TTV Overhees in zaal Orlando Frank Weijers

Winnend Overhees speelt vlak voor lockdown laatste duel in Orlando

18 oktober 2020 om 01:13 Sport Deel je nieuws

Op de avond dat premier Rutte en minister De Jonge een competitiestop afkondigden, won TTV Overhees zijn allerlaatste wedstrijd in zaal Orlando. Na precies 25 jaar in die zaal te hebben gespeeld, verhuist de tafeltennisvereniging naar Sportzaal Willaert, even verderop.

Het was de tafeltennissers nog net gegund om waardig afscheid te nemen van Orlando. Voor de derde keer op rij werd met 5-4 gewonnen, nu van REGA 4 uit Nijkerk. Na zes van de negen partijen stond Overhees nog met 2-4 achter, maar een mooie eindsprint bracht alsnog de winst.

Gerben de Radder versloeg Jos van de Horst en Frank Kooijman met 3-1 en had ook zijn derde partij moeten winnen, want tegen Peter Bouwman had hij vijf matchpoints in de derde game. Deze gingen echter allemaal verloren, waarna Bouwman de derde en ook de vierde game met miniem verschil won. Het lukte De Radder vervolgens niet de zenuwen in bedwang te houden, Bouwman won met 2-3. Eerder op de avond deed hij dit ook al tegen Jan Muntz, die bovendien ook van Kooijman nipt met 2-3 verloor. Toch boekte ook Muntz zijn zege; hij overrompelde Van de Horst met zijn scherpe forehand-topspin en liet hem geen kans: 3-0.

Aan clubicoon Mark Immerzeel de eer om het allerlaatste duel uit te vechten in de oude Orlando-zaal. Nadat hij al goed presteerde tegen Van de Horst (3-1 winst) en Kooijman (2-3 verlies na 9-11 in de beslissende game), gaf hij nog éénmaal alles in de laatste wedstrijd van Overhees in Orlando. Hij en de op papier sterkere Peter Bouwman maakten er een spannende partij van, waarin Bouwman meestal iets voor liep, maar Immerzeel steeds terugkwam en op cruciale momenten de stand gelijk trok. De eerste game ging in 7-11 naar Bouwman, de tweede in 11-9 naar Immerzeel en de derde in 11-13 weer naar Bouwman, die op dat moment sterker was en ook in de vierde game een voorsprong nam en zelfs op matchpoint kwam. Met fantastisch tafeltennis en een enorme vechtlust wist Immerzeel echter in 17-15 te winnen. Dit gaf  een boost en waar Bouwman overschakelde op behoudend spel, produceerde Immerzeel vol vertrouwen een paar prachtige winners. Immerzeel won de game met 11-6, waarmee Overhees in een gedenkwaardige laatste wedstrijd met winst afscheid nam van Orlando.

Orlando gaat plat, net als de competitie. Maar TTV Overhees zal direct in Sportzaal Willaert actief zijn, want tafeltennissen blijft toegestaan. Vanaf 20 oktober zal Overhees er elke dinsdagavond trainen en hopelijk volgen er ook weer snel wedstrijden.

advertentie
advertentie