Scheidsrechter Rogier Bemer zet de wedstrijd in gang!
Scheidsrechter Rogier Bemer zet de wedstrijd in gang! De Duinkikkers - Sven van Zanten

Duinkikkers gastheer voor bijna 200 zwemmers!

11 oktober 2020 om 22:09 Sport Deel je nieuws

Soester Kikkersprint deel 1.. normaal gesproken denken we dan aan een afgeladen zwembad, met veel publiek en veel lawaai. In coronatijd is echter alles anders, zo ook afgelopen zaterdag in Sportboulevard de Engh. Het was rustig in het zwembad en het enige hoorbare (harde) geluid kwam uit de speakerinstallatie.

Het organisieteam van de Soester Kikkersprint besloot om de negende jaargang in twee sessies te gaan afwerken, wat tegelijkertijd voor de nodige rust zorgde. Op deze wijze konden de Soesters alsnog bijna 200 zwemmers bedienen. Een hels karwei, van inzwemroosters tot meermaals uitmeten van 1,5 meter tussen stoelen van de 18+ sporters.

Gesteund door de vaste schare vrijwilligers was het wederom een veilig (!!) succes. Gezondheidschecks bij binnenkomst, mondkapjes voor de vrijwilligers, diverse looproutes en natuurlijk de voorstart. De livestream mocht ook afgelopen zaterdag niet ontbreken. Met gemiddeld 70 streamende huishouders was de wedstrijd online uitstekend bekeken. 

Natuurlijk werd er door de thuisploeg ook weer hard gezwommen. Liefst 55 nieuwe persoonlijke records werden er op de klokken gezet. Waarbij Rhodee van den Ham, na ook al een uitstekende 100 vrij, andermaal haar eigen clubrecord op de 50 school verbeterde. Ze zwom in totaal drie PR's net als Lucas Bemer en Niek van Leeuwenkamp, die beiden tekenden voor een indrukwekkende 1.00.7 op de 100 vrij. Drie PR's waren er ook voor Youri Voet, die zich de afgelopen weken steeds beter laat gelden en stiekem meegaat in het kielzog van Lucas en Niek.

Ook Floore Boekema, Roos de Jong, Jade Voet én Anne Zweers zwommen alle drie de afstanden harder dan ooit. De grootste verbetering ging wel aan hun neus voorbij. Jelle Postma nam die voor zijn rekening, nadat hij de turboknop van zijn benen op de 25 meter rugslag weer had gevonden.

De 40 deelnemende Duinkikkers hadden stuk voor stuk een lach op het gezicht, want wat zijn ze blij dat ze deze wedstijd nog mochten zwemmen. Maar voor hoelang nog? Dinsdag zullen we meer weten.... 

advertentie
advertentie