QuoVadis Nederland breidt assortiment uit met Otiom Dwaaldetectie

29 september 2020 om 11:34 Zakelijk Deel je nieuws

Dementerende behoudt bewegingsvrijheid en zelfstandigheid binnen- en buitenshuis

QuoVadis Nederland, totaalleverancier van hulpmiddelen voor mensen met een beperking, heeft zijn assortiment uitgebreid met Otiom Dwaaldetectie. Deze Deense oplossing voor mensen met geheugenproblematiek en die het risico lopen te verdwalen, is ontwikkeld voor toepassing in zowel verpleeghuizen als bij particulieren. Met Otiom creëren zorgverleners op maat gemaakte veilige zones, die de grenzen bepalen van waar elke gebruiker mag zijn. De Otiom-tag kan om de hals worden gedragen, aangebracht worden op hulpmiddelen zoals rolstoelen, in kleding worden genaaid en kan zelfs worden meegewassen.

Met zes verschillende beveiligingsniveaus kunnen de grenzen van de veilige zones worden aangepast aan ieder individu en zijn mate van risico op dwalen. Het systeem waarschuwt pas op het moment dat de persoon zijn persoonlijke veilige zone of de ingestelde tijd overschrijdt. Zo houdt de gebruiker zijn bewegingsvrijheid zonder het gevoel te krijgen dat hij gecontroleerd wordt. Otiom is momenteel de enige oplossing op de markt die gebruikers zowel binnen- als buitenshuis kan lokaliseren.

Gemoedsrust
René van Wijk, directeur bij QuoVadis Nederland, is blij met de toevoeging van Otium aan het assortiment: “Wereldwijd leven 47 miljoen mensen met dementie, een aantal dat de komende jaren zal verdubbelen. Het risico op dwalen zal daarmee alleen maar groeien. Met Otiom kunnen we zorgverleners, mantelzorgers en familie complete gemoedsrust en bewegingsvrijheid garanderen, zonder dat de gebruiker zijn zelfstandigheid verliest of moet worden gecontroleerd. In deze op maat gemaakte oplossing staat de mens echt centraal, een uitgangspunt dat geheel in lijn ligt met de visie van QuoVadis Nederland.”

Passend ontwerp
De Deense oplossing voor mensen met geheugenverlies is ontwikkeld met de belangen en wensen van zorgverleners, onderzoekers, belangenverenigingen, gemeenten, mensen met dementie en hun familieleden in het achterhoofd. Om het dragen te bevorderen is de tag dementievriendelijk ontworpen. Hij is neutraal van kleur en vorm, aangenaam om aan te raken en heeft geen knoppen of aansluitingen. De batterij van de tag gaat tot een maand mee, werkt met moderne Internet of Things-technologie (IoT) en kan snoerloos worden opgeladen.

Otiom is in Nederland alleen verkrijgbaar bij QuoVadis Nederland. Kijk voor meer informatie op de website.

advertentie
advertentie