Feest op de kinderboerderij
Feest op de kinderboerderij Lisanka van Scheijndel

Balans, kinderboerderij De Veenweide bestaat 50 jaar!

11 augustus 2020 om 15:23 Dieren Deel je nieuws

Op 27 augustus 2020 bestaat kinderboerderij De Veenweide officieel vijftig jaar! Op die dag 50 jaar geleden is de vroegere stichting De Vrije Teugel opgericht. Wij zullen op deze dag aandacht besteden aan ons jubileum.

Door corona gaan we het helaas niet groots vieren, maar er is donderdag wel een klein feestelijk programma. Voor ieder kind is er een gratis traktatie af te halen op de kinderboerderij. Er is een speciale jubileumprijsvraag voor oudere kinderen en volwassenen en een knutselactiviteit met prijsvraag voor de jongere kinderen. We zullen de middag opleuken met muziek. Kom gezellig langs!


Kinderboerderij Veenweide is in 1970 gestart als Stichting De Vrije Teugel met een boerderij aan ’t Oude Grachtje en is in 1973 verhuisd naar de huidige locatie op het Vedelaarpad. Het oorspronkelijke doel van de kinderboerderij was: “Het kind in contact brengen met de natuur en het begeleiden en stimuleren van het tot uiting brengen van de creativiteit.” Een creatieve kinderboerderij was één van de noodzakelijke compensaties voor het wonen in flatgebouwen. Na vijftig jaar is dit nog steeds een punt van aandacht. Het huidige doel is met zijn tijd mee gegroeid: “Samen lerend plezier maken op een veilige, duurzame plek voor iedereen, met respect voor mens en dier.” De meerwaarde van een kinderboerderij wordt na vijftig jaar nog steeds gezien. Ondertussen groeit de Veenweide door naar een Duurzaam Educatief Centrum waar de aandacht zich zal richten op duurzaamheid in de vorm van recycling, afvalscheiding, voedsel en bewust energiegebruik.

advertentie
advertentie