pianist Stormvogel in actie in Artishock
pianist Stormvogel in actie in Artishock Ron van Ewijk

Jazz aan de Amer: Baarnse jazzpianist Stormvogel bundelt krachten in Gooi & Eemland

28 juli 2020 om 16:10 Podiumkunsten Deel je nieuws

De Baarnse schrijver/pianist Stormvogel stond met Semmy Prinsen aan de wieg van Jazzpodium Artishock in Soest, begon met Peter Lieberom concerten aan de Eem, en met Alexander Beets Jazz in De Observant. Met Jazz aan de Amer bundelt hij de krachten van jazz in de regio. Met het initiatief is behalve live jazz een informatieve website (www.amerjazz.nl), een jazzbrief, een concertagenda en een radioprogramma gemoeid. En jopelijk veel concerten.

“Nog steeds refereren mensen enthousiast aan die jaren, toen we de jazz lieten opleven in de regio met hofjes aan de Eem in Baarn, Soest en Amersfoort, maar ook Hilversum, Loosdrecht en Weesp. Er wonen in de regio heel veel klassespelers en er is een grote schare aan echte liefhebbers.”  

Aftrap van het initiatief is op woensdagavond 5 augustus in De Observant in Amersfoort, waar wekelijks optredens plaatsvinden als opmaat naar het festival Amersfoort Jazz, dat dit jaar online plaatsvindt van 20 t/m 22 november. Gooilanders Ruud Breuls (trompet), Peter Tiehuis (gitaar) en Arno van Nieuwenhuize (drums), allen bekend van het Metropole Orkest, treffen de Baarnse speelkameraden Stormvogel (piano), Peter Lieberom (sax), Marre de Graaff (bass) en de oog- en oorzalvende zangeres Gaby Kaihatu. Het combo speelt zowel jazz standards als eigen werk, tevens enkele welluidende fusion-klassiekers van Metheny, Lins en Brecker.

Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort. De aanvang is 20.30 uur. Kaarten à €10,- dienen i.v.m. de corona-maatregelen bijtijds gekocht te worden via www.observant.nl

Observant, Stadhuisplein 7 Amersfoort
Kaarten: www.observant.nl

Info: www.amerjazz.nl

advertentie
advertentie