Proosten op de samenwerking. Met vanaf links: Jack van de Gevel, Arthur Stuivenberg, Erwin Jansma, Mark de Kruijk, Aukje Treep, Frans van der Avert en Judith de Pagter
Proosten op de samenwerking. Met vanaf links: Jack van de Gevel, Arthur Stuivenberg, Erwin Jansma, Mark de Kruijk, Aukje Treep, Frans van der Avert en Judith de Pagter Peter Beijer

Intentieverklaring Paleis Soestdijk met ondernemersnetwerken Soest en Baarn

1 juni 2021 om 17:02 Zakelijk Deel je nieuws

Het landgoed Paleis Soestdijk staat aan de vooravond van een grootscheepse restauratie, renovatie en herinrichting. De directie en het team van Paleis Soestdijk I Made by Holland willen ondernemers in Baarn en Soest daar graag bij betrekken. Maandag 31 mei werd de intentieverklaring ondertekend met de bedrijvenkringen uit beide plaatsen. Hiermee wil de MeyerBergman Erfgoed Groep het belang van samenwerking met ondernemers uit beide plaatsen onderstrepen.

Onder toeziend oog van de wethouders Aukje Treep uit Soest, haar Baarnse ambtgenoot Erwin Jansma en Jack van de Gevel (economische zaken gemeente Baarn) werd de intentieverklaring getekend door Mark de Kruijk, Algemeen Directeur van paleiseigenaar MeyerBergman Erfgoed Groep, Arthur Stuivenberg voorzitter van Platform Ondernemend Baarn (POB) en Judith de Pagter, voorzitter Soester Zakenkring (SZK).

Het doel van de intentieverklaring is om bij opdrachten en aanbestedingen ten aanzien van exploitatie, toekomstig onderhoud en bouw van en op Landgoed Paleis Soestdijk, daar waar mogelijk, ondernemers uit Soest en Baarn te betrekken. Er is met de intentieverklaring sprake van een lokaal voorkeursbeleid zoals dat ook door de beide gemeenten wordt gehanteerd in hun aanbestedingsregels. 

Ondernemers, startups en ZZP’ers die met hun producten en/of dienstverlening menen een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Paleis Soestdijk worden van harte uitgenodigd om lid te worden van de Businessclub Soestdijk. Aanmelden via  businessclub@paleissoestdijk.nl. met daarbij een korte toelichting over het bedrijf en/of de expertise. De inschrijving is al een aantal maanden open en diverse ondernemers uit Soest en Baarn hebben zich aangesloten bij de Businessclub Soestdijk. Frans van der Avert, directeur van Paleis Soestdijk: ,,Ondernemers die zich hebben aangemeld worden regelmatig op de hoogte gehouden over de voortgang en we nodigen ze uit voor (digitale) bijeenkomsten waar we onderdelen van onze plannen nader toelichten.”

Het paleis is momenteel dicht voor de zakelijke verhuur vanwege de aanstaande restauratie en renovatie. In de Oranjerie worden relaties, partners en bezoekers van het Landgoed Paleis Soestdijk geïnformeerd over de toekomstige invulling van het landgoed. Daarbij wordt ingezoomd op grootse Nederlandse thema’s, namelijk: water, agricultuur & voeding, energie en gezondheid.

advertentie
advertentie