Rein Tupker aan het werk
Rein Tupker aan het werk Paulien

Rein Tupker Design: vertrouwd en toch vernieuwend

8 december 2020 om 11:43 Zakelijk Deel je nieuws

In 1982 startte Rein Tupker zijn eigen smederij in Soest. Door de liefde voor het ambacht bloeide de kunstenaar in hem op en konden zijn artistieke talenten en vakmanschap zich ontwikkelen. Zijn ontwerpen kregen nationaal erkenning en de smederij groeide uit tot een florerend bedrijf. Toch heeft Rein de smederij overgedragen aan zijn zoon Pascal, die met evenveel passie het bedrijf is gaan runnen.

Het was namelijk tijd om te beginnen aan zijn volgende avontuur: met Rein Tupker Design gaat hij al die creatieve ideeën uitwerken waartoe hij zich al zo lang geïnspireerd voelt. Hij legt zich daarmee vooral toe op het vrije werk voor kunstobjecten.

Rein Tupker Design staat voor unieke objecten die met liefde en groot vakmanschap zijn gesmeed: beelden/sculpturen, (graf)monumenten, schalen, lampen en waterornamenten. De stijl van de decoratieve maar ook functionele objecten varieert van sierlijk organisch tot strakker industrieel. Maar ze hebben altijd de stijlvolle, herkenbare signatuur van kunstsmid Rein Tupker. Uitgevoerd in ijzer, brons, koper of aluminium, soms in combinatie met glas, hout, leer of mineralen.

De website www.rein-design.nl geeft een impressie van zijn werk.

Naast het vrije werk zet Rein ook eigen ideeën van klanten om in een ontwerp, dat hij vervolgens in het atelier smeedt tot een persoonlijk object.

De deuren van Rein Tupker Design staan voor u open. Wilt u het nieuwe werk van Rein Tupker bekijken of hem aan het werk zien dan kunt u een afspraak maken, zodat hij de tijd kan nemen voor uw bezoek op de Zuidergracht 50 te Soest. Stuur een mail naar rein@rein-design.nl  of bel 0648599770.

advertentie
advertentie