De Bachschool aan het Kerkplein 1
De Bachschool aan het Kerkplein 1 Kees Vos

Bachschool in de startblokken voor het nieuwe schooljaar

30 augustus 2020 om 15:28 Muziek Deel je nieuws

De scholen beginnen weer, en dus gaan ook de muzieklessen bij de Bachschool deze week weer van start. Als ieder jaar staan de docenten van de Bachschool klaar om alle Soester kinderen en volwassenen die graag zélf een instrument willen leren spelen te coachen en te inspireren. Niets staat een muzikaal schooljaar in de weg. Voor de veiligheid van de leerlingen en docenten is het gebouw aan het Kerkplein geheel aangepast aan de eisen van de anderhalvemetersamenleving.

Wilt u eens uitproberen of een instrument bespelen iets voor u is, of voor uw kind, vraag dan een gratis proefles aan. Via de website van de Bachschool kunt u direct contact opnemen met een docent en een afspraak maken. Vanwege de corona-restricties kan de Bachschool dit jaar helaas geen Open Huis organiseren. Maar iedereen blijft van harte welkom om muziekles te nemen bij de Bachschool.

Het corona-protocol van de Bachschool is zorgvuldig opgesteld. Bij binnenkomst ontsmet iedereen zijn handen met handgel, in de smalle gangen geldt eenrichtingsverkeer en in de lokalen geven markeringen op de vloer de anderhalve meter aan. Instrumenten die door meerdere mensen worden bespeeld, zoals piano’s, worden na iedere les gereinigd. De Bachorkesten wijken voor de repetities uit naar de kerk De Schuilplaats, waar de orkestleden meer afstand tot elkaar en de dirigent kunnen houden.

Op vrijdag de dertiende maart ging Nederland in een lockdown. De Bachschool moest zijn deuren sluiten, de lessen konden niet doorgaan. Maar al snel schakelden de docenten over op online muziekonderwijs. Zo konden de leerlingen toch ‘gewoon’ les krijgen. En wat bleek? Muziek maken is een uitermate geschikte hobby als je thuis moet zitten! Het zorgt voor afleiding en ontspanning, het geeft energie en bevordert de creativiteit.

Kijk voor meer informatie, het aanbod en het docententeam op www.bachschool.nl

advertentie
advertentie