Aan de hand van foto's en filmpjes vertelde Peter Beijer over de historie van het uitgaan in Soest
Aan de hand van foto's en filmpjes vertelde Peter Beijer over de historie van het uitgaan in Soest Rob Goudriaan

Goedbezocht Historisch Café over het uitgaan in Soest

4 maart 2020 om 09:12 Historie Deel je nieuws

SOEST- Elke eerste dinsdag van de maand is er in het Gildehuis aan de Steenhoffstraat een thema-avond met een historisch karakter. In het kader van het 40-jarig jubileum van de Historische Vereniging Soest/Soesterberg is deze reeks met als titel ‘Historisch Café’ opgestart. Dinsdag 3 maart was het onderwerp ‘De historie van het uitgaan in Soest’.

Peter Beijer vertelde aan de hand van foto's en filmpjes aan de zeventig aanwezigen verhalen over kroegen, restaurants, het Soester Gilde, Cabrio en het carnaval. Ook onderwerpen als toneel, film en verenigingsgebouwen kwamen ter sprake en oude beelden van de Petersbaan lieten zien dat de jeugd elkaar in de jaren veertig op sportief vlak ontmoette. Het boek over Het Soester Uitgaansleven dat Peter samen met Lex Bergers heeft geschreven werd als naslag gebruikt. Vanuit de zaal was er veel interactie en herkenning en een aantal verhalen werd met nieuwe feiten en anekdotes aangevuld. 

Het eerstvolgende Historisch Café is dinsdagavond 7 april in het Gildehuis aan de Steenhoffstraat. Onderwerp is dan: verdwenen Soester bedrijven. Het Historisch Café start om 20:00 uur en wordt gepresenteerd door Wim de Kam.

advertentie
advertentie