Bas van de Goor (blauw) met enkele wandelaars
Bas van de Goor (blauw) met enkele wandelaars Bas van de Goor Foundation

Diabetes Challenge Soest nadert Finale

11 september 2019 om 10:14 Evenementen Deel je nieuws

SOEST - Dit jaar doet Soest voor de eerste keer mee aan de Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van der Goor Foundation om mensen met diabetes meer in beweging te krijgen. De organisatie in Soest ligt in handen van ELZIS, de samenwerkende zorgverleners in de eerstelijns gezondheidszorg. Vanaf april wandelen 30 deelnemers elke woensdagavond onder leiding van twee trainers van Pijnenburg en begeleiders vanuit ELZIS. De deelnemers zijn niet alleen patiënten met suikerziekte, maar allemaal hadden ze een medische reden om meer te gaan bewegen. In de afgelopen 5 maanden is de loopafstand op de woensdagavonden met kilometers omhoog gegaan en zijn alle deelnemers tevreden over het verloop.

,,Mijn conditie is verbeterd en ik merk dat ik ook thuis meer energie heb gekregen”, aldus één van hun. Het lopen in groepsverband wordt als gezellig ervaren. Ook bij het kopje koffie of thee na afloop is het zeer geanimeerd.

In de laatste week van september wordt door de week drie keer gelopen. Als slot gaan de deelnemers op zaterdag 28 september met de bus naar de grote finale in de Uithof in Den Haag.  Daar vindt met deelnemers uit het gehele land de eindmanifestatie van dit jaar plaats. Gezien het succes van dit jaar heeft ELZIS nu al besloten volgend jaar weer een Diabetes Challenge te organiseren. 

Verzoeken om verdere informatie of opgeven voor volgend jaar kan in Soest via diabeteschallenge@elzis.nl.  Ook kunt u overleggen met uw eigen huisarts, praktijkondersteuner of fysiotherapeut of deelname aan de Diabetes Challenge voor u geschikt is..

advertentie
advertentie