Marja van der Vorst en Annemarie Hidding van Hospice de Luwte met Frank Meijer, voorzitter en Bert van den Born,  lid van de lustrumcommissie van Rotaryclub Soestdijk.
Marja van der Vorst en Annemarie Hidding van Hospice de Luwte met Frank Meijer, voorzitter en Bert van den Born, lid van de lustrumcommissie van Rotaryclub Soestdijk. eigen beeld

Extra ondersteuning vrijwilligers Hospice de Luwte

8 maart 2019 om 10:50 lokaal Deel je nieuws

Ruim 80 vrijwilligers die ernstig zieke gasten in hun laatste levensfase veel tijd, persoonlijke aandacht en emotionele en praktische ondersteuning geven. Marja van der Vorst en Annemarie Hidding, beide lid van de directie van Hospice de Luwte in Soest: “We zijn een relatief kleine organisatie en we zijn trots op onze vrijwilligers. Daarom zijn we enorm blij met de financiële bijdrage die Rotaryclub Soestdijk geeft om onze mensen te trainen om dit emotioneel zware werk te kunnen doen.”

Hospice De Luwte is gevestigd op de Julianalaan in Soest. Een hospice is een huis waar mensen kunnen verblijven die in de laatste drie maanden van hun leven verkeren. In een hospice wordt veelzijdig hulp geboden en kan tijd worden doorgebracht in de nabijheid van (klein)kinderen. Marja en Annemarie runnen het hospice met vrijwilligers die zich belangeloos inzetten: “Dat is bijzonder. Onze mensen hebben veel zelfkennis en willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dat heb je nodig om dit emotioneel zware werk te kunnen doen. Daarom worden onze mensen geschoold op basis van landelijke richtlijnen. Naast de basistraining willen wij onze vrijwilligers ook de verdiepingstraining aanbieden. Mede dankzij de bijdrage van Rotary Soestdijk kunnen we dat gaan doen.”

Rotaryclub Soestdijk vierde onlangs haar 25-jarig jubileum en organiseerde op haar lustrumavond een traditionele bingo. Voorzitter Frank Meijer: "Zelf feest vieren en lokaal iets extra’s betekenen, dat is een mooie combinatie. Met onze club ondersteunen wij al jarenlang diverse goede doelen in de regio, onder andere met de organisatie van ons jaarlijkse Midzomer Dorpsdiner op de Brink in Baarn, dit jaar op zaterdag 22 juni. Het is natuurlijk fantastisch om het mooie werk dat al de vrijwilligers bij het Hospice doen te kunnen ondersteunen. Daar komt heel veel bij kijken en je moet het allemaal maar doen. Daar hebben wij grote bewondering en waardering voor en daarom ondersteunen wij dat graag.”

 

 

advertentie
advertentie