Uw Mantelzorg Café Soest
Uw Mantelzorg Café Soest Amanda Minkema

Vanaf januari 2019 nieuwe aanpak Uw Mantelzorg Café 2.0

31 december 2018 om 10:06 lokaal Deel je nieuws

Uw Mantelzorg Café krijgt in 2019 een nieuwe vorm, een doorontwikkeling naar versie 2.0.

Dit betekent dat naast het café op de woensdagMIDDAG er nu ook een café zal zijn op de woensdagAVOND. Speciaal voor de werkende mantelzorgers. Om naast de mantelzorgers die op woensdagmiddag elkaar ontmoeten nu ook werkende mantelzorgers gelegenheid te bieden informatie en een stukje ontspanning te vinden. Met een frequentie van elke twee weken in Uw Gemakshuis aan de Koninginnelaan 6 in Soest.

Elke woensdagmiddag café blijkt in de praktijk voor mantelzorgers te vaak te zijn. Uit een enquête onder de regelmatige bezoekers van het café blijkt dat vooral de maandelijkse themabijeenkomsten aan de behoefte voldoen. Daarbij wordt een tweede bijeenkomst in de maand voor informeel contact ook op prijs gesteld.  Daarom is de frequentie van 4 naar 2 bijeenkomsten per maand gebracht. Op 9 januari 2019 start nu het gewone café en twee weken later op 23 januari is de tweede cafémiddag van de maand.

Voor werkende mantelzorgers zijn er vanaf 2019 de avondbijeenkomsten in Uw Gemakshuis. Om hen gelegenheid te bieden elkaar te ontmoeten en informatie te krijgen over voor hen belangrijke onderwerpen. Het team van Uw Mantelzorg Café dat bestaat uit een aantal vrijwilligers zoekt hiertoe samenwerking met de regionale ondernemingen.

Vanaf februari is er weer elke eerste woensdagmiddag van de maand een themabijeenkomst gericht op de mantelzorgers in het algemeen. Elke tweede woensdag van de maand is ’s avonds een speciale themabijeenkomst voor werkende mantelzorgers. De eerste themabijeenkomst is op woensdagmiddag op 6 februari en voor werkende mantelzorgers op woensdagavond 13 februari a.s. Meer informatie hierover wordt nog gepubliceerd.

De bijeenkomst op de woensdagmiddag in Uw Mantelzorg Café is van 13.00 uur tot ca. 15.00 uur. De bijeenkomst voor werkende mantelzorgers is op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Beiden in Uw Gemakshuis, Koninginnelaan 6 in Soest.

advertentie
advertentie