Plan B café met als thema ‘bouwen in het groen, moet je dat wel doen?

vrijdag 7 oktober 2022 20:00 tot 22:00

Op vrijdag 7 oktober organiseert de werkgroep Partij voor de Dieren Soest een ‘Plan B café’ bij StayOkay aan de Bosstraat. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om op deze informele bijeenkomst kennis te maken met de werkgroep en elkaar. De avond begint met een informatief gedeelte met sprekers in de Pijnenburgzaal, daarna is er een borrel aan de bar. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom.

Rob de Kuijer van ‘Comité Landgoed De Oude Tempel’ komt de aanwezigen bijpraten over de stand van zaken met betrekking tot de bouwplannen voor landgoed oude tempel in Soesterberg en hun strijd voor het behoud van het bijna 200 jaar oude bos. Onderdeel van hun acties is het maken van filmpjes voor het satirische kanaal ‘Tempel tv’, dat de ontwikkelingen op de hak neemt. In het bos geven zij de bomen een stem via borden met teksten.

Xander van Bosbeek, voorzitter van de Stichting Ontwikkeling en Behoud Erfgoed Soest-Soesterberg (SOS), en Marleen Versteege (penningmeester) zijn aanwezig om te vertellen over het werk van de stichting. Zij willen opkomen voor de belangen, het woongenot, welzijn en leefmilieu van de inwoners van Soest en het ondersteunen en samenbrengen van diverse actiegroepen die daarvoor in het leven zijn geroepen. Daarbij stelt SOS het behouden en ontwikkelen van het cultuurlandschap en de natuur in de gemeente centraal.

Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom in de Pijnenburgzaal bij StayOkay, vanaf 21.00u start Plan B café met een borrel bij de bar in de centrale hal. Het wordt op prijs gesteld als u zich van tevoren even aanmeldt via Soest@partijvoordedieren.nl, maar gewoon binnenlopen kan ook.

Locatie