Afbeelding
Eempers

Mesjes in brood voor honden

21 januari 2021 om 19:55 Misdaad

SOESTERBERG Met name hondenbezitters in Soesterberg, vooral in de omgeving van de flats aan de Plesmanstraat, zijn extra alert bij het uitlaten van de hond nu daar brood is aangetroffen met stanleymesjes erin. ,,Laag bij de grond,” zegt een inwoners.

Jan van Steendelaar

Een bewoner van de Plesmanstraat ontdekte de boterhammen met de mesjes. Hij lichtte het signaleringsteam in zodat de vrijwilligers hiervan op hun rondes door het dorp ook extra oplettend kunnen zijn. Het team heeft van de potentiële dierenmishandeling aangifte gedaan bij de politie. Het team roept bewoners om bij aantreffen van verdacht eten zelf aangifte doen en als men iemand iets ziet neerleggen direct 112 te bellen.

Als een hond dit pakt, gaat hij er dood aan. Ook voor kleine kinderen is het erg gevaarlijk want zij kunnen zich er ernstig aan verwonden. Er is nog geen concrete verdachte, maar er gaan al wel geruchten in het dorp wie het gedaan zou kunnen hebben. ,,Het is in ieder geval een hondenhater,” zegt een inwoner. ,,Iedereen heeft wel eens last van een hond, van z’n geblaf of je stapt eens in uitwerpselen. Daar kun je dan het baasje op aanspreken, maar niet op deze manier het beestje. Wat deze persoon doet is angst en paniek zaaien, blijkbaar om te voorkomen dat er honden in zijn buurt komen. Erg laag bij de grond.”

Het is niet voor het eerst dat een hondenhater in Soesterberg zijn afkeer van honden laat blijken. Vorig jaar was er sprake van een in olie gebakken spons die in dezelfde buurt werd gevonden. Zou een hond deze hebben opgegeten, dan zou z’n maag zo erg uitgezet zijn dat hij eraan had kunnen overlijden. Ook daarvan is melding gemaakt bij de politie, maar de dader is niet achterhaald. Hondenbezitters vermoeden dat het om dezelfde dader gaat.

advertentie
advertentie