Afbeelding
Eempers

Accubrand bij verkenningsrobot exlosieven opruimingsdienst

22 september 2022 om 07:19 Brand

SOESTERBERG De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) schiet zo’n 2.500 keer per jaar te hulp om explosieven onschadelijk te maken, maar woensdag had de dienst aan het Zeisterspoor zelf hulp nodig. De brandweer werd gealarmeerd, omdat in een hal de accu van een militair voertuig in brand was gevlogen. De brandweer bluste het vuur met één straal en deponeerde de accu vervolgens in een bak met water om opnieuw ontvlammen te voorkomen.

De accu voor een verkenningsrobot lag op een werkbank aan de oplader toen personeel ontdekte dat hij in brand was geraakt. De accu werd direct met een tang opgepakt en in een winkelkarretje gedaan. Dit werd naar buiten gereden. De brandweer bluste vervolgens het brandje. Daarna werd met een heftruck een bak water opgehaald waarin de accu verder kon afkoelen.

Bij de brand in de loods was vrij veel rook vrijgekomen, De EODD-ers die in het pand werkzaam waren tijdens de brand hadden rook ingeademd. In overleg met de adviseur gevaarlijke stoffen, de geneeskundig adviseur en de veiligheidskundige van defensie werd besloten de medewerkers te adviseren bij klachten contact met de huisarts op te nemen.

De brandweer van Maarn-Maarsbergen werd ingeschakeld om met een ventilator de hal zoveel mogelijk vrij van de giftige damp te maken. Nadat dit was gebeurd en er metingen waren gedaan die aangaven dat de situatie in de hal veilig was, werd deze vrijgegeven, konden de brandweerkorpsen inrukken en de EODD-ers terug aan het werk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie