Peter Chrispijn en Reina Loots van Uitvaartzorg Koningshof. ,,Een uitvaart is het laatste hoofdstuk van een levensverhaal.
Peter Chrispijn en Reina Loots van Uitvaartzorg Koningshof. ,,Een uitvaart is het laatste hoofdstuk van een levensverhaal." Hilde Sneep

Uitvaartzorg Koningshof: nieuwe naam, nieuwe gezichten bij Van Haren

23 september 2020 om 12:00 Advertorial_1

SOEST Uitvaartzorg Koningshof is de nieuwe naam van de uitvaartonderneming die bij de Soester inwoners tot voor kort bekend stond als Van Haren Uitvaartzorg. Peter Chrispijn heeft sinds 1 juli van dit jaar, samen met Reina Loots, de dagelijkse leiding over de uitvaartonderneming dat onderdeel is geworden van FUNUS Uitvaartzorg.

Chrispijn: ,,De naamgeving ‘Afscheidshuis Koningshof’ aan Koningsweg 20 is nieuw. Sinds het overlijden van naamgever Guus van Haren in 2016 heeft ons bedrijf twee eigenaren gehad. Nadat wij sinds juli 2019 onderdeel van FUNUS Uitvaartzorg, een uitvaartorganisatie met vestigingen in Groningen, Brummen, Leusden, Gorinchem, Zaltbommel en Geldermalsen, zijn geworden was dit een prima moment om de naam te wijzigen.”

Met comfortabel meubilair, turquoise kleuren en een natuurlijk behang is een huiselijke sfeer gecreëerd. ,,We krijgen positieve reacties op deze vernieuwde uitstraling, waarbij wij, rekening houdend met coronamaatregelen, veertig personen kunnen ontvangen”, vertelt Peter Chrispijn. ,,Een uitvaart is het laatste hoofdstuk van een levensverhaal. Een verhaal dat verteld mag worden. Het is onze taak om ook dat laatste hoofdstuk naar de wensen van de overledene en de nabestaanden kleur te geven. Een respectvolle en goede uitvaart is niet alleen goed voor de rouwverwerking, het draagt bij aan de goede herinneringen aan de dierbare. Daar helpt deze omgeving enorm bij.”

De familie heeft met speciale sleutel 24 uur per dag toegang tot de eigen kamer

,,De Koningshof heeft drie familiekamers. In de familiekamer is er voor de familie alle gelegenheid om in rust, geborgenheid en privacy nog enkele momenten samen te zijn met de dierbare overledene. De familie heeft met een speciale sleutel 24 uur per dag toegang tot de eigen kamer. Met deze faciliteit en de huiselijke uitstraling is de Koningshof een warm afscheidshuis geworden.”

Hans de Kluijver, directeur van FUNUS Uitvaartzorg, legt uit waarom Uitvaartzorg Koningshof onderdeel is geworden van zijn uitvaartorganisatie: ,,Beide organisaties versterken elkaar. Peter en Reina en hun team van verzorgers, dragers en gastvrouwen, hebben een goede naam in de regio Soest. Wij maken graag gebruik van hun ervaring en professionaliteit. Daarnaast kunnen wij adviseren over wilsbeschikking en voorregeling. Veel mensen willen op een moment in hun leven dit soort dingen geregeld hebben. Heel verstandig. Wij hebben daar ervaring in. Bel ons en wij gaan graag in gesprek.”

Met FUNUS Uitvaartzorg beschikt Uitvaartzorg Koningshof over een eigen crematorium, genaamd Cremaere in Almere. Hans de Kluijver: ,,Met dit nieuwe, uiterst moderne en duurzame crematorium wordt gehoor gegeven aan de toenemende wens van particulieren én dus ook van uitvaartondernemers om het afscheid te houden op een door hen gekozen locatie, minder formeel en gescheiden van de crematie-gelegenheid. Hiermee is ons pakket volledig. Wij verzorgen uitvaarten voor elke gezindte en ook voor iedere portemonnee.”

Informatie: Uitvaartzorg Koningshof, Koningsweg 20, 3762 EC Soest, (035) 601 48 32.

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie