Riet en Kees Voorn hebben vijftien jaar lang met veel plezier aan de Haagwinde gewoond. ,,Mooi uitzicht en veel comfort.
Riet en Kees Voorn hebben vijftien jaar lang met veel plezier aan de Haagwinde gewoond. ,,Mooi uitzicht en veel comfort." Peter Beijer

Wonen met vanaf twee balkons uitzicht op Eng

21 oktober 2020 om 12:00 Zakelijk

SOEST Vanaf hun ruime balkon kijken Kees en Riet Vroon over de Dalweg en de Eng. Hun appartement op de bovenste woonlaag van het wooncomplex aan de Haagwinde heeft het echtpaar jarenlang plezier gegeven. Prettig wonen in het midden van het dorp.

De Haagwinde is in 1993 gerealiseerd op een plek waar vroeger het mais in de wind wuifde. De Dalweg ligt evenwijdig aan het appartementencomplex. Kees en Riet wonen op de bovenste woonlaag op nummer 52, bereikbaar per trap of lift. Wanneer wij Kees en Riet spreken is het prachtig weer dus is het goed toeven op het balkon dat een weids uitzicht biedt over de Dalweg.

Kees: ,,Ons appartement heeft twee balkons omdat wij over de gehele lengte van het gebouw ons woonoppervlak hebben. Vanaf de woonkamer kunnen wij de Oude Kerk en de molen zien. Bij helder weer zien wij Amersfoort aan de horizon. Ooit konden wij de Utrechtse Dom zien, maar door het groen van de bomen, ook mooi, is dat aan het zicht onttrokken.”

Wonen over de gehele lengte van het gebouw biedt comfort. Twee slaapkamers die beide toegang geven tot een balkon. In alle rust en privacy ’s morgens de krant of een boek lezen terwijl je een eitje tikt of een kop koffie drinkt. Meer dan genoeg ruimte voor de gebruikelijke woonfaciliteiten zoals een royale badkamer met ligbad, douche, wastafelmeubel en een apart toilet met fontein. De entree met hal geeft toegang tot garderobe met daarbij de cv-kast met de vernieuwde ketel uit 2019.

Kees en Riet leiden rond door het appartement. Riet: ,,Onze woonkamer met living en eetgedeelte is ruim en met de ramen aan twee kanten heeft het daglicht vrij spel. Wij hebben veel plezier beleefd aan de authentieke Bruynzeel-keuken. Deze is met gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast van alle gemakken voorzien.” Kees: ,,In de bijkeuken is ruimte en aansluiting voor een wasmachine- en droger. Wij hebben hier bovendien een handige en ruime provisieruimte die ook vanuit de hal bereikbaar is. Op de begane grond is, naast de entree, een inpandige privéberging die met een extra deur met de fiets goed begaanbaar is.”

Kees is voorzitter van de VvE van het appartementencomplex. Vanwege de aanstaande verhuizing treedt hij af. ,,In de afgelopen tien jaar hebben we veel voor elkaar gekregen. Een nieuw dak, het licht is gerenoveerd met onder meer ledverlichting. De verwarming is aangepast en er is een rookgaskanaal. Het bestuur van de VvE is zeer actief en met het beheer in handen van professional Koen Hooft van Gooi & Eemland is het hier prima voor elkaar.”

,,We zullen de goede harmonie van de mensen in dit gebouw waar jong en oud woont, de voorzieningen in de buurt en de bushalte voor de deur missen.” Kees Vroon deed onder meer vrijwilligerswerk voor Radio Soest en ontving de erepenning van de gemeente. Het zijn waardevolle herinneringen wanneer het echtpaar in Ermelo gaat wonen. Riet: ,,Dit appartement, het wordt ook wel penthouse genoemd, gaat de volgende bewoners hopelijk net zoveel plezier en geluk opleveren.”

Voor meer informatie: Deelen Makelaars.

Door Peter Beijer

Afbeelding
De bovenste woonlaag van Haagwinde 52 heeft twee balkons. Altijd ruimte voor een zonnig terras.
Het daglicht heeft vrij spel in de royale huiskamer.
advertentie
advertentie