Gedachteniskruisjes in de H Familiekerk.
Gedachteniskruisjes in de H Familiekerk. Van Hal Fotografie

Rooms-katholieke kerken Soest aangepast open op Allerzielen

21 oktober 2020 om 10:52 Religie

SOEST Voorgaande jaren werden de overledenen in Soest tijdens Allerzielen herdacht in een speciale Allerzielenviering op 2 november ’s-avonds, waarvoor alle nabestaanden werden uitgenodigd. De coronamaatregelen zorgen voor teveel beperkingen om een speciale viering te houden, omdat er dit jaar al van meer dan vijftig parochianen afscheid is genomen en tijdens een viering slechts dertig personen aanwezig mogen zijn.

Dit jaar is er dan ook voor gekozen om zowel de Petrus en Pauluskerk als de H. Familiekerk op maandag 2 november gedurende langere perioden open te stellen (van 10.00 tot 12.00 uur; van 14.00 tot 16.00 en van 18.30 tot 20.00 uur) voor bezoek. Tijdens die momenten is er gelegenheid een kaarsje op te steken, te bidden, en is er tevens ruimte voor gesprek met een pastores of vrijwilligers die in beide kerken aanwezig zijn tijdens de openstelling.

Daarnaast zullen in de vieringen in het weekend voorafgaande aan 2 november (zaterdag 31 oktober H. Familiekerk en zondag 1 november Petrus en Pauluskerk) in de gebeden de namen worden genoemd van alle dit jaar overleden parochianen en zullen de gedachteniskruisjes rondom het altaar worden geplaatst. Iedereen is op 2 november welkom in een van de katholieke kerken, tevoren aanmelden is daarvoor niet nodig.

ALLERZIELEN In de katholieke kerk wordt op 2 november al vanaf de 13de eeuw het feest van Allerzielen gevierd. Speciaal wordt op deze dag stil gestaan bij de parochianen die het afgelopen jaar zijn overleden. Natuurlijk is er ook aandacht voor alle andere dierbaren die ons ontvallen zijn.

advertentie
advertentie