Afbeelding
J.C.A. Hoek-van Oijen/Lintjes.nl

Koninklijke onderscheiding voor Soester gastronoom Bob Bron

15 april 2024 om 15:00 Mensen

SOEST Tijdens een bijeenkomst bij Mondriaan Horeca in Den Haag heeft burgemeester Rob Metz op maandag 15 april de Soester gastronoom Bob Bron verrast met een koninklijke onderscheiding. Bron, in het dagelijks leven algemeen directeur van Moët Hennessy Nederland, ontving deze onderscheiding voor zijn decennialange inzet voor de Nederlandse gastronomie. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron heeft zich vanaf 2003 ingezet voor het Horeca Beroepsonderwijs en het imago van het horecavak. Hij is onder meer jurylid van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Deze prijs voor bedieningsmedewerkers heeft vele jonge mensen geïnspireerd om te kiezen voor de hospitality-sector en verder gebracht in het vak. Met de organisatie van de Verkiezing van de Zakenvrouw van het Jaar, de Prix Veuve Cliquot, zet hij zich sinds 2004 in om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren.

DUURZAAMHEID

In 2018 was Bob Bron medeoprichter van Stichting Prix Voltaire International. De PVI is een prijs voor iemand die opvalt vanwege zijn of haar uitzonderlijke verdiensten op het gebied van duurzaamheid in de gastronomie. Sinds 2021 is Bron voorzitter van de Gastronomische 4, de G4. Hierin werken de organisaties Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers, Jeunes Restaurateurs Nederland en Fine Eastern Restaurants nauw samen om het gastronomisch erfgoed te bewaken en fine dining te stimuleren. Dat lijkt succesvol: inmiddels heeft Nederland meer Michelin-sterren dan België.

In 2018 werd Bron benoemd tot Chevalier dan l’ordre du Mérite Agricole, een onderscheiding voor 27 jaar inzet en promotie voor Franse akkerbouwproducten. Hij is verder medeoprichter, en vanaf het begin in 2013 ook voorzitter van het Communicatieplatform Noordzee Résidence Cadzand Bad. Bron gaat in 2024 met pensioen.

advertentie
advertentie