Archieffoto van vorig jaar van een van de vele SWOS-activiteiten in een van de ontmoetingscentra.
Archieffoto van vorig jaar van een van de vele SWOS-activiteiten in een van de ontmoetingscentra. Ton van Zoeren

Kwart deelnemers SWOS-activiteiten blijft thuis door corona

29 september 2020 om 10:30 Maatschappelijk

SOEST Het nieuwe cursusseizoen van de Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS) is van start gegaan. De stichting merkt dat tot dusver het aantal deelnemers met 25 procent achterblijft. Dat wordt geweten aan het coronavirus, wat veel ouderen huiverig maakt en tot (extra) voorzichtigheid leidt.

Mede daardoor is er nog voldoende mogelijkheid om mee te doen en in te schrijven voor diverse cursussen en workshops. Op het programma staat ook een aantal nieuwe activiteiten voor senioren.

Door corona is de vraag naar buitensporten toegenomen. Hiermee is de SWOS gestart in Soestdijk. Wekelijks op vrijdag vanaf 11.00 uur wordt er buiten gesport bij het bos bij Colenso. Dat gebeurt onder leiding van Ivonne van Barneveld en onder de hoede van gastvrouw Denise Costermans.
Yoga kan in Soest-Zuid bij de Korfbalvereniging de Eemvogels, elke dinsdagochtend zijn er twee lessen, ook op andere locaties is het mogelijk om yoga te volgen. Bij dynamic tennis zijn ook nog plaatsen vrij.

En dan opnieuw naar school en nu les krijgen van studenten, onder het mom van Oud geleerd Jong gedaan. Op 28 oktober, 11 en 25 november geven studenten in OC De Klarinet les. Het college start om 14.30 uur. Er is beperkt plaats, dus opgeven is noodzakelijk.

Het ‘koor voor iedereen’ is op vrijdagmorgen in de OC De Klarinet. Dit is een nieuw op te zetten koor waarbij iedereen zijn eigen lied mag opgeven om te zingen. Met hulp van een beamer is de tekst te lezen. Door op voldoende afstand van elkaar te staan is deze activiteit mogelijk.

Daarnaast is het mogelijk dat er in alle ontmoetingscentra, zoals De Klarinet, Klaarwater en Soesterberg met een vrijwilliger samen koffie gedronken kan worden. Samen is vaak gezelliger dan alleen.

Voor sommige mensen is deze tijd te spannend om naar een activiteit te gaan, stelt de SWOS vast. ,,Mensen voor wie corona een reden is om thuis te blijven, kunnen ons bellen om te vragen voor contact met een belbuddy of digitaal beeldcontact. De angst voor corona kan blokkeren, waardoor eenzaamheid op de loer ligt”, aldus de SWOS.
Senioren kunnen overdag de SWOS bellen, tel. (035) 6023681 de website bezoeken: www.swos.nl.

De programmagids van de SWOS wordt deze week met de Soester Courant verspreid.

De SWOS zoekt per 1 januari 2021 een bestuurslid. Het gaat om een functie op vrijwillige basis. Het SWOS-bestuur is een bestuur-op-afstand. Het vergadert acht tot elf maal per jaar, gewoonlijk in de namiddag, en wordt daarin door de directeur geïnformeerd over de lopende zaken en over nieuwe ontwikkelingen, die in bestuurlijke zin aandacht vragen. Het SWOS-bestuur heeft daarbij een eigen verantwoordelijkheid.

Meer informatie: directeur Idelette Sleurink van de SWOS, tel. (035) 6023681.

advertentie
advertentie