'Halve Kus', een psychologische roman van Mariëlle Boersen: Over het verleden en de invloed van opvoeding.
'Halve Kus', een psychologische roman van Mariëlle Boersen: Over het verleden en de invloed van opvoeding. Eigen foto

Mariëlle Boersen: debuut met psychologische roman ‘Halve Kus’

2 december 2020 om 07:00 Kunst

SOEST Al jaren schrijft Mariëlle Boersen en nu is eindelijk haar debuutroman uit. ‘Halve Kus’ heet het fictieve verhaal. Een psychologische roman, zegt de auteur die al vijftien jaar een eigen bedrijf heeft: Comication.

Vanuit dat bedrijf heeft ze trainingen gegeven, mensen gecoacht dan wel uitgedaagd via een rollenspel en daarnaast een universitaire master psychologie gehaald en dit boek ‘Halve Kus’ geschreven.

UITLAATKLEP ,,Ik wilde als kind al schrijfster worden. Schrijven is voor mij een uitlaatklep, ik houd van taal en het helpt me mijn gedachten te ordenen. Dit boek ontstond een paar jaar geleden spontaan. Ik schrijf wel vaker maar dan wordt het meestal een blog of een kort verhaal, anders verlies ik mijn interesse. Bij dit verhaal niet. Ik had bedacht dat het over een familiegeheim moest gaan. Na vele versies vond ik het goed genoeg om te delen met een groter publiek. Best spannend, maar ik denk dat er voldoende mensen zijn die zich in de hoofdpersoon herkennen of die zich laten meeslepen door het verhaal.”

OPVOEDING ‘Halve Kus’ is een psychologische roman die gaat over hoe het verleden en de invloed van opvoeding. ,,En dat je dit vaak zelf niet goed doorhebt”, zegt Mariëlle Boersen.

,,Als coach en tijdens de periode dat ik werkzaam was in de ggz ontdekte ik hoe bepalend iemands jeugd is voor hoe zijn verdere leven verloopt. De ervaringen die je als kind opdoet, met name in de relatie met je ouders, vormen je wereldbeeld en je karakterstructuur. Ik denk dat het boek met name mensen aanspreekt die zich herkennen in het hebben van kritische stemmen in het hoofd. En het is een verhaal dat de lezer uitdaagt. Je wordt op een gegeven moment als het ware zelf, net als de hoofdpersoon, door elkaar geschud.”

‘Halve kus’ is te verkrijgen via www.boekenbestellen.nl of de boekhandel.

advertentie
advertentie