* foto van vorig jaar
* foto van vorig jaar Jaap van den Broek

Kerstdorp Soest gaat dit jaar niet door

21 september 2020 om 19:26 Evenementen

SOEST Het Kerstdorp Soest gaat dit jaar niet door. Dat laat de organisatie weten. Er zijn ook al plannen voor de toekomst: ,,We komen terug in andere vorm in de zomer van 2021.” 

,,Om zo’n feestelijk dag neer te zetten, komt het organisatiecomité al in de zomer bij elkaar om na te denken over het programma, bands en muzikanten worden uitgenodigd en de aanvraag voor de vergunning wordt voorbereid en ingediend”, legt de organisatie uit. ,,Het is veel werk en vraagt veel tijd en als de mogelijkheid bestaat dat het dan alsnog niet door kan gaan, door covid19 en de daaraan hangende beperkende maatregelen, dan is het risico te groot en dat heeft ons doen besluiten om dit jaar geen Kerstdorp Soest te organiseren in de Van Weedestraat.” 

Dit jaar zou het derde jaar op rij zijn dat een aantal buurtbewoners uit Soestdijk samen met enthousiaste vrijwilligers een deel van de Van Weedestraat omtovert tot een gezellig samenzijn met veel muziek van lokale koren, bands en bekende zangers. Daarnaast worden er altijd gratis workshops voor kinderen gehouden, is er een creatieve huisjeswedstrijd, zijn er kerstcadeautjes te koop ,,en de broodjes met worst zijn niet aan te slepen.”

Dat gaat dus allemaal niet door dit jaar, maar de organisatie heeft al plannen voor volgend jaar. ,,Wij willen graag een nieuw evenement uitdenken wat ook verbindend werkt voor de inwoners van Soest.” Hoe dat eruit gaat zien wordt nog even in het midden gelaten. ,,Laat dat maar aan ons over. In de zomer 2021 komen wij terug.” 

advertentie
advertentie