Afbeelding
Eempers

Tijdelijke buitenexpositie met bijzondere vliegtuigen bij Militair Museum

10 augustus 2020 om 13:30 Activiteiten

SOESTERBERG Er is een bijzondere tijdelijke expositie bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Daar staan deze week in de buienlucht enkele toestellen opgesteld die normaal niet te zien zijn in het museum, omdat ze in een depot staan. In verband met onderhoud daar staan de toestellen zolang op de strip geparkeerd. 

Jan van Steendelaar

,,Het staat hier nu vol met mooie vliegtuigen,” zegt Carla Marcus van de afdeling communicatie van het museum. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden voor het bekijken van de toestellen. Het buitenterrein is vrij toegankelijk. Voor het museum geldt wel een tijdslot. 

De tijdelijke buitenstalling van de depot-vliegtuigen is als een lopend vuurtje door het wereldje van de vliegtuigspotters gegaan. Hoewel de toestellen tijdens de luchtvaartdagen ook op de strip hebben gestaan, is het voor degenen die er toen niet waren een unieke mogelijkheid om de toestellen te fotograferen en te filmen.

Het gaat om de FK 86, de NF-58, de F-4 Phantom, de Fokker S 14, de Grumman Tracker, de Haker Hunter, de Thunderflash en de F-104 Starfighter.

Afbeelding
advertentie
advertentie